Home >> Artikelen >> Verpakkingsmateriaal – Wat te gebruiken bij een verhuizing?

Verpakkingsmateriaal – Wat te gebruiken bij een verhuizing?

Verpakkingsmateriaal is een begrip waar je veel mee te maken krijgt tijdens je verhuizing. Maar wat voor materiaal moet je vooraf inslaan, en waar moet je op letten? Wij geven je graag wat tips omtrent het verpakkingsmateriaal. Zo maak je hopelijk altijd een goede keuze! Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je verpakkingsmateriaal stevig is. Je wilt uiteindelijk niet achterblijven met een kapotte vaas, of honderden losse legoblokjes die toch iets te zwaar waren voor de doos. Of ergens op moeten bezuinigen, omdat de dozen toch wel erg hoog waren uitgevallen is ook niet het meest fijne begin van je verhuizing. Maar hoe weet je dat je de juiste verhuisdozen hebt besteld? Hier zijn alvast drie tips om op te letten bij het kopen van verpakkingsmateriaal, en dan met name verhuisdozen.

1. Verpakkingmateriaal

Als je denkt aan alles wat er in de dozen vervoerd moet worden, dan is stevig karton wel zo belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de hele inhoud door de bodem zakt. En daarnaast kun je stevig kartonnen dozen vaak lang bewaren, dus kun je ze met gemak bij een tweede verhuizing ook gebruiken. Denk dus altijd aan stevig verpakkingsmateriaal!

2. Ribbeltjes in het karton

Sommige verhuisdozen hebben ribbeltjes aan de onder- en bovenkant. Dit kan handig zijn als je veel verhuisdozen op elkaar gaat stapelen, dan hebben ze wat meer grip. De ribbeltjes zijn vaak zo gemaakt dat de doos die er bovenop wordt gezet, precies erin past en zo voor extra versteviging zorgt. Die vallen dus zeker niet om tijdens de rit naar je nieuwe huis.

3. Let op de handvatten

Misschien denk je er niet meteen aan, maar kijk of de handvatten groot genoeg zijn. Vaak zijn het mannenhanden die de zware dozen sjouwen en dan is het wel zo fijn als je met gemak de dozen op kunt tillen. En vooral, dat de handen niet klem komen te zitten.

Hopelijk heb je een beter idee waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van verhuisdozen. Succes met het kopen van je verpakkingsmateriaal!

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine