Home >> Artikelen >> Verhuizen voor studenten

Verhuizen voor studenten

De titel ‘verhuizen voor studenten’ is misschien wat misleidend. Verhuizen is immers voor iedereen natuurlijk. Maar een studentenverhuizing gaat net op een ietwat andere manier dan een gezinsverhuizing. Vaak komt dit doordat studenten met veel minder spullen verhuizen, maar het kan ook komen doordat studenten minder geld te besteden hebben en hierdoor een andere keuzes maken dan anders. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet, waar je aan kunt denken om goedkoop over te gaan en wat geheel toegespitst is op het verhuizen van en/of naar een studentenkamer. Hier gaan we dan!

1. Studenten verhuizers

Kies je voor een geheel verhuisteam bestaande uit studenten, dan betaal je vaak een stuk minder dan dat je een erkend verhuisbedrijf in de arm neemt om je te verhuizen. Er zijn verhuisservices die alleen met studenten werken, waardoor ze de uurprijs veel lager kunnen houden. Dit is zeker iets om over te denken als je op zoek bent naar een goede uitvoering van je verhuizing.

2. Vrienden vragen

Uiteraard is het veel goedkoper om een aantal vrienden te vragen, dan een geheel verhuisteam. Zorg ervoor dat je op tijd al je vrienden hebt gevraagd, zodat ze een dag vrij kunnen nemen en je uit de brand kunnen helpen. That’s what friends are for, toch?

3. Busje huren en zelf alles regelen

Heb je een team van vrienden en familie die je uit de brand gaat helpen tijdens het verhuizen? Dan is het net zo makkelijk om een gewoon busje te regelen waar je ook nog eens zelf in kunt rijden. Dit kun je doen als er niet zoveel spullen verhuisd hoeven te worden, dan kan je ook voor een wat kleiner busje gaan namelijk. En dat is wel zo fijn om qua kosten binnen de perken te blijven.

4. Smalle straatjes

Om een hoge boete te voorkomen die verschijnt na verkeerd geparkeerd te staan, is het belangrijk om vooraf even te checken of er een mogelijkheid is tot parkeren in jouw nieuwe straat. Voornamelijk in steden waar veel studenten heen verhuizen kan dit nog wel eens ontbreken. Let hier goed op. Onvoorziene kosten zit uiteraard niemand op te wachten tijdens het verhuizen.

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine