Home >> Artikelen >> Een seniorenwoning verhuizen

Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale verhuizing. Er komt heel wat meer bij kijken dan alleen maar de spullen inpakken en zorgen dat alle instanties waar je bij aangesloten bent op tijd zijn ingelicht. Het gaat om het afscheid nemen van een huis waar de senior wellicht al jaren heeft gewoond. Er komt een sociaal aspect bij kijken waar niet iedereen altijd mee om weet te gaan. Wij hebben daarom wat verhuistips om het verhuizen van een seniorenwoning zo goed mogelijk uit te voeren.

1. Verhuizen met aandacht

Het sociale aspect speelt een belangrijke rol bij een seniorenverhuizing. Misschien moet de persoon weg omdat hij/zij naar een verpleeghuis gaat, wat niet altijd de keus is van de persoon zelf. Misschien is een dierbare weggevallen en moet de persoon daarom weg, wat betekent dat je niet alleen afscheid neemt van een huis, maar ook van veel herinneringen aan een dierbaar persoon. Hierdoor is het belangrijk dat er tijd genomen wordt om aan het idee te wennen. Praat er met de persoon over voordat het zover is en bespreek de wensen van de persoon. Naar wat voor een zorginstelling zou diegene bijvoorbeeld graag verhuizen, etc.

2. Verlicht de verhuizing

Het verhuizen zelf hoeft geen emotionele, zware taak te worden. Het kan ook een leuke rit zijn als er door de verhuizers zelf ook luchtig mee omgegaan wordt. Benoem voornamelijk de positieve dingen die gaan veranderen en laat de persoon voelen dat hij/zij aan een nieuw begin begint, in plaats van afscheid moet nemen van herinneringen.

3. Bezoek de zorginstelling vooraf

Ga voordat je echt gaat verhuizen al een paar keer langs de zorginstelling met de senior. Zo kan hij/zij alvast wennen aan de omgeving die straks als nieuw huis wordt gezien. Verhuizen met familie, of in ieder geval bekende mensen, is uiteraard ook een aspect waardoor een emotionele verhuizing net wat luchtiger en vrolijker wordt.

 

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine