Home >> Artikelen >> Verhuizen met kinderen

Verhuizen met kinderen

Verhuizen brengt veel regelwerk met zich mee. En dan hebben we het over een normale verhuizing van één of twee personen. Als je met kinderen gaat verhuizen wordt dit regelwerk net nog even meer, omdat je met meerdere personen rekening moet houden. En om al niet te spreken over de dag zelf, waar het een heus karwei is om alles in goede banen te leiden, met een stel rondrennende enthousiastelingen. Zoals voor eigenlijk alles, zijn er ook voor dit onderdeel tips en tricks, om de dag toch voorspoedig te laten verlopen. Als je kinderen hebt, raden wij aan:

1. Breng de kinderen naar vrienden en / of familie

Het is fijn om je handen vrij te hebben tijdens het verhuizen. Breng daarom de kinderen eventjes voor een dagje naar familie. Of een dagje naar de kinderopvang is ook een optie. Die vinden het waarschijnlijk hartstikke leuk om tijd door te brengen met de kleintjes en zo heb jij (of jullie) je handen vrij om je met het grotere werk bezig te houden.

2. Leg uit waarom je gaat verhuizen

Kinderen zijn nu eenmaal ontzettend nieuwsgierig. En waarschijnlijk krijg je veel vragen over waarom jullie precies gaan verhuizen. Neem de tijd om het de kinderen uit te leggen. Het verhuizen naar een nieuwe plek kan heel erg leuk zijn, maar ook emotioneel. Ze laten immers hun vertrouwde plekje achter. Het bespreekbaar maken van waarom je gaat verhuizen geeft rust en maakt plek om enthousiast te worden over wat er komen gaat.

3. Kamers verdelen in het nieuwe huis

Een belangrijk onderdeel van het betreden van het nieuwe huis, is het verdelen en uitzoeken van de kamers. Zorg ervoor dat dit georganiseerd gebeurt, zodat er geen vervelende spelletjes ontstaan, wat misschien een negatieve lading geeft aan de hele verhuizing. Zo kun je ervoor kiezen om de oudste de eerste keuze te laten hebben. Of iedereen mag z’n voorkeur uitspreken en uiteindelijk wordt er geloot wie er in de meest begeerde kamer gaat. Zorg er in ieder geval voor dat het eerlijk gebeurt, zodat iedereen tevreden is en zich helemaal thuis voelt in het nieuwe huis.

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine