Home >> Artikelen >> Verhuizen is: Een, twee, weg ermee!

Verhuizen is: Een, twee, weg ermee!

Tijdens het verhuizen willen we eigenlijk allemaal dezelfde dingen: snel van A naar B, een goedkoop verhuisbedrijf en goedkope verhuisdozen. En wat de meeste van ons ook graag zien is dat deze dozen allemaal in dezelfde verhuiswagen passen. Zo hoef je geen dure tweede wagen voor te rijden en ben je sneller op je nieuwe adres. Maar om het bij één verhuiswagen te houden is een goede organisatie tijdens het verhuizen noodzakelijk van wat mag blijven en wat niet. Spullen achterlaten is nou eenmaal niet het makkelijkste karwei, zeker niet als alles emotionele waarde lijkt te hebben.

1. Scheiden

Voordat je echt gaat inpakken en verhuizen is beginnen met een scheiding maken in wat belangrijk is en wat niet het beste wat je kunt doen. Wat heb je bijvoorbeeld het afgelopen half jaar helemaal niet gebruikt en wat gebruik je wekelijks? Is er apparatuur wat je toch eigenlijk al opnieuw wilde aanschaffen? Dan is dit het juiste moment om het achter te laten. Bepaal de waarde van al je spullen voordat je begint met inpakken. Het laatste wat je wilt is het onderste uit al je ingepakte dozen halen, omdat dit eigenlijk niet per se mee hoeft. En, misschien wel het belangrijkste, overleg met de eventuele persoon met wie je verhuist. Wat voor jou minder waarde heeft, kan voor je partner of huisgenoot heel belangrijk zijn. Ga voorbereid en met minder dozen naar je nieuwe adres en maak verhuizen leuk door een goede organisatie te hebben.

2. Labelen

Wat ook goed werkt is je spullen labelen voordat je besluit of iets mee gaat of niet. Rood voor belangrijk, oranje voor iets minder en groen mag op zich best wel weg als de verhuiswagen te vol zit. Door op deze manier je spullen te organiseren wordt inpakken ineens een stuk overzichtelijker. En is het waarschijnlijk iets makkelijker om spullen achter te laten. Voorbereid en opgeruimd verhuizen, wie wil dat nu niet?

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine