Home >> Artikelen >> Verhuistips – moet ik alles mee verhuizen?

Verhuistips – moet ik alles mee verhuizen?

Tijdens het verhuizen is er wellicht één vraag die direct naar boven komt, als je de organisatie bent gestart: ‘Moet ik alles wel mee verhuizen’? Voor sommige mensen is dit al onhaalbaar, door de gelimiteerde ruimte waar er naartoe verhuisd wordt. Voor anderen is er ruimte zat op de plek waar zij gaan wonen, maar is de organisatie vooraf iets waar tegenop wordt gekeken. Het is namelijk best een klus om alles mee te verhuizen. Daarom is het goed om van te voren even een plan te maken, om te zien of alles wel mee moet. Het scheelt je namelijk best wel veel inpakwerk en gesjouw als er besloten kan worden om dingen achter te laten.

1. Verhuistips – Meubels achterlaten

Wil je een nieuwe inrichting in je nieuwe huis? Dan kan je daar het beste gewoon meteen mee beginnen en je oude meubels achterlaten. Het scheelt je namelijk heel wat gesjouw en kosten. Vraag even na bij de mensen die jouw oude huis gaan betrekken of er iets overgekocht kan worden. En anders is Marktplaats altijd een goede optie! Doe dit ruim van te voren, zodat de bank al voor de echte verhuisdatum opgehaald kan worden. Dan kan je echt alles achterlaten op de dag zelf en zonder zorgen verhuizen.

2. Gordijnen doorverkopen

Gordijnen mee verhuizen, ja of nee? Het is uiteraard erg persoonlijk en geheel afhankelijk van de situatie of het mogelijk is om je huis direct opnieuw in te richten voordat je daadwerkelijk over bent, maar het is zeker wel de moeite waard. Je kunt direct opnieuw beginnen en een hele lading minder mee verhuizen! Gordijnen zijn zoiets wat je makkelijk kunt doorverkopen. Begin hier op tijd mee, zodat mensen de tijd hebben om ze echt te bekijken. Voor velen toch wel een noodzaak.

3. Inboedelopslag

Kun je niet alles mee verhuizen de eerste keer, maar is doorverkopen niet gelukt, of niet mogelijk? Dan kun je er ook voor kiezen om een inboedelopslag te huren. Wees er wel van bewust dat het aardig prijzig kan worden en je jezelf daarom moet afvragen of dit het waard is. Maar je zit in ieder geval niet tussen de dozen bij intrek in je nieuwe huis, ook wel fijn.

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine