Home >> Artikelen >> Tip 1 t/m 4 om senioren te helpen verhuizen

Tip 1 t/m 4 om senioren te helpen verhuizen

Al meer dan dertig jaar woonden mijn ouders in hun woonboerderij. Altijd waren ze druk bezig in en rondom het huis. De laatste jaren merkte ik dat ze er steeds meer moeite mee kregen om de boel bij te houden. Lichamelijk gingen ze achteruit. En dan is zo’n huis toch wel erg groot. De tijd kwam om kleiner te gaan wonen. Maar afscheid nemen van de hun oude leven was niet makkelijk.

Hoe kun je senioren helpen met verhuizen?

1. Wees lief en begripvol

Niemand vind het leuk om ouder te worden. Vooral niet om te beseffen dat je ineens een aantal dingen niet meer zelf kunt doen. Bij mijn ouders resulteerde het bijvoorbeeld in erg stoffige snuisterijen op de vensterbank. In plaats van dat ik ze erop aansprak, bood ik aan om eerst alle spullen af te wassen voordat ik ze inpakte.

2. Niet weggooien, maar weggeven!

In de loop der jaren hebben mijn ouders veel spullen verzameld die ze eigenlijk nooit gebruiken. Alles meenemen naar de nieuwe woning was geen optie, maar weggooien mocht absoluut niet. Bij het inpakken vroeg ik ze daarom of ze bepaalde spullen wilden doneren aan een goed doel. Een andere slimme opruimmethode was suggereren of ik de spulletjes mocht weggeven aan neefjes en aan buurmeisjes. Het voelt fijn om spullen weg te geven die weer een goed thuis krijgen, toch?

3. Maak foto’s van de huidige inrichting

Een gevoel van thuiskomen krijg je door je vertrouwde spulletjes tegen te komen in huis. Voordat we alle meubels verhuisden, heb ik eerst foto’s gemaakt van de inrichting in de boerderij. In de nieuwe woning heb ik de meubels en fotolijsten precies op dezelfde plekken neergezet. Dit gaf mijn ouders direct een gevoel van thuiskomen in hun nieuwe huis.

4. Maak vooraf een inschatting welke spullen ze kunnen meenemen

Mijn ouders verhuisden van een grote woonboerderij naar een driekamerappartement. De logeerbedden en het antieke bureau pasten niet meer in hun nieuwe woning. Ik ben blij dat ik dat vooraf heb uitgezocht, en daar niet tijdens de verhuizing achter kwam. Zo voorkom je later emotionele discussies. Mijn broer was zo attent om het bureau over te nemen, zodat het erfstuk toch nog in de familie bleef.

Meer tips om senioren te helpen verhuizen.

 

 

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine