Home >> Artikelen >> Stress bij het verhuizen en hoe dit te voorkomen

Stress bij het verhuizen en hoe dit te voorkomen

Verhuizen en stress, het zijn termen die vaak in één zin genoemd worden. En dat is niet zonder reden. Verhuizen is nu eenmaal een bezigheid die vaak stress door veroorzaakt. Er dient namelijk veel geregeld te worden, je hebt met instanties te maken en het is een groot project waar vaak verschillende mensen (lees: meningen) aan te pas komen. Maar geen nood: stress hoeft helemaal geen vanzelfsprekend feit te zijn tijdens het verhuizen en ook zeker geen blijvertje. Wij hebben de meest voorkomende stressfactoren tijdens het verhuizen voor je op een rij gezet en vertellen je hoe je hiermee om kunt gaan.

1. Overzicht tijdens het verhuizen

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat komt meer dan eens voor tijdens het verhuizen. Het is uiteraard ook een groot project, wat nogal eens onoverzichtelijk kan zijn als een goede planning ontbreekt. De oplossing om stress hierbij te voorkomen is daarom ook een overzicht te maken van de verhuizing. Hoeveel tijd gaat er precies zitten in het verhuizen en deel hierbij alles in fases in. Overzicht is de beste remedie voor verhuisstress.

2. Inpakstress

‘Hoe gaan we alles meekrijgen?’ ‘Hebben we wel tijd genoeg om alles in te pakken en mee te nemen?’ Het zijn twee vragen die veelal gesteld worden tijdens en voorafgaand aan het verhuizen. Wat een hulpmiddel kan zijn, is het inhuren van een verhuisservice. Bespaar je het tilwerk en de daarbij horende stress en vertrouw op vakmanschap dat al je waardevolle spullen van A naar B brengt.

3. Het achterlaten van je oude huis

Hoe mooi, nieuw en gezellig je nieuwe huis ook mag zijn: het achterlaten van je oude huis waar emotionele waarde aan verbonden is, is nooit makkelijk. Neem daarom voor de grote dag, of iets daarvoor, de tijd om echt afscheid te nemen. Geef een mooi afscheidsfeest bijvoorbeeld, wat je al wat meer voorbereidt op de grote dag. Alles om op een rustige en fijne manier naar je nieuwe adres over te gaan.

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine