Home >> Artikelen >> Seniorenverhuizingen en meer

Seniorenverhuizingen en meer

Vaak is het zo dat senioren niet staan te springen om te verhuizen. In veel gevallen wonen zij al jaren op dezelfde plek en hebben ze veel emotionele waarde bij hun oude huis. Of het vooruitzicht is naar een verzorgtehuis, wat voor veel senioren toch wel als iets negatiefs wordt gezien. Kortom, seniorenverhuizingen hebben een net wat andere aanpak nodig. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij deze verhuizing. 

1. Vertrouwen

Door het verlaten van je vaste plek en de gewaarwording dat je misschien minder goed voor jezelf kunt zorgen dan een verzorger kan, dat kan rauw op je dak vallen. Tijdens seniorenverhuizingen  dient hier extra rekening mee gehouden te worden door de verhuizers. Om zo de persoon in kwestie met een fijn en vertrouwd gevoel naar het nieuwe adres te brengen.

2. Geschikte woning 

Als er een seniorenverhuizing op de planning staat, neem dan zeker de tijd om een geschikte woning uit te zoeken. Er is in Nederland een tekort aan seniorenwoningen en je wilt niet op het laatste moment genoegen moeten nemen met minder. Of met een plek die je eigenlijk niet fijn vindt. Soms kan het zo zijn dat een senior wel in de oude woning kan blijven als er een aantal aanpassingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of de verbouwing van een keuken om het gebruiksvriendelijker te maken. Kastjes verplaatsen, aanrecht dat omlaag gehaald wordt, een instapbad plaatsen, het zijn allemaal opties. Dit is alleen wel een dure ingreep, wat dus helaas niet voor iedereen geschikt is. Een traplift plaatsen kan soms wel een paar duizend euro kosten. Daarom wordt er vaak familie ingeschakeld. Maar waar dit niet mogelijk is, is er vanuit de gemeente vaak een budget om woningen aan te passen voor senioren. Helaas is dit budget tegenwoordig erg laag en is het zeker niet voor iedereen weggelegd. Wel is het verstandig om eerst te kijken of je hier misschien voor in aanmerking komt.

3. De tijd nemen 

En uiteraard, als de verhuizing wel doorgaat, neem dan voor alles de tijd. Bijvoorbeeld om de verhuisofferte door te nemen, zowel als de verhuisbedrijf kosten. Vrijwel alle verhuisbedrijven geven een online offerte af, nadat je je verhuiswensen hebt doorgegeven.

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine