Home >> Artikelen >> Je kat verhuizen: alles wat je moet weten

Je kat verhuizen: alles wat je moet weten

Je kat verhuizen is niet eventjes zo gezegd, zo gedaan. Katten zijn ontzettend gehecht aan hun eigen plekje en als je ze hier ineens van weg neemt, dan kunnen ze best wel eens gedesoriënteerd achterblijven. En dat is niet fijn uiteraard, want ook voor je kat is het belangrijk dat deze zich helemaal kan gaan aarden. Er is zeker een voorbereiding aan vooraf nodig, om je kat vervolgens zich op een fijne manier thuis te laten voelen op je nieuwe adres. En dat is hoogst waarschijnlijk ook erg gunstig voor jezelf. Zo kun je het nodige gemiauw en vragen om aandacht midden in de nacht voorkomen.

1. Je kat verhuizen – een week van te voren

Katten hebben zeer snel door dat er iets staat te gebeuren. Doordat meubels wat verschoven worden en door de stress van mensen die zij zeker voelen. Het is belangrijk om een veilige basis voor de kat te creëren. Maak daarom ongeveer twee weken van te voren een plekje voor de kat waar zij zich kan terugtrekken. Maak de ruimte leeg, doe er speeltjes in van de kat en plaats alvast de transportkooi erin met een dekentje. Zo kan ze erin wanneer zij dit wil en heeft ze de mogelijkheid om rustig aan te wennen, voordat jullie echt gaan verhuizen.

2. Tijdens de verhuizing

Op de dag zelf kan het nog wel eens een chaos worden in huis. Iedereen loopt overal naartoe en er staan overal spullen. Houd de kat daarom zo lang mogelijk in de kattenkamer, waar alle meubels al zijn uitgehaald. Pas als alles in de verhuiswagen staat laad je de transportkooi in. Op deze manier blijft de kat weg van alle drukte, waardoor zij ook kans heeft om rustiger te blijven. Zorg ervoor dat ze ook een eigen plekje heeft op het nieuwe adres, om toch nog iets hetzelfde te hebben in een vreemde omgeving.

3. Na de verhuizing

Het verschilt per kat hoeveel tijd ze nodig heeft om helemaal te wennen. Let goed op het gedrag en afhankelijk van de tijd die ze nodig heeft kun je uiteindelijk de transportkooi inruilen voor haar mandje, of datgene waar ze op slaapt. Laat je kat de eerste drie weken nog niet naar buiten. Je hebt dan namelijk kans dat ze terugloopt naar je oude adres, of in ieder geval hiernaar op zoek gaat. Na drie weken en bij het vertonen van normaal, rustig gedrag is het veilig om je kat weer naar buiten te laten.

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine