Home >> Artikelen >> Hoe laad ik een verhuiswagen in? Deel 2

Hoe laad ik een verhuiswagen in? Deel 2

Jeffrey en Fabiënne delen hun ervaringen!

Je hebt alle spullen ingepakt en de verhuiswagen is gehuurd. Hoe laad je de wagen het slimst in, en misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je dat je spullen heelhuids op hun nieuwe locatie aankomen? Fabiënne (35) en haar man Jeffrey (36) stonden onlangs voor deze uitdaging. Lees hun ervaringen.

“Jeffrey en ik verkochten ons huis eind vorig jaar”, vertelt Fabiënne. “We waren klaar voor de volgende stap. Ons huis werd te klein toen onze tweede zoon op komst was. Daarnaast wilden we graag een tuin, zodat de jongens straks lekker naar buiten kunnen. Nadat de hypotheek rond was, begonnen we met het inpakken van de spullen. Om verhuiskosten te besparen, kozen we ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen.”

Lees hier tip 1 t/m 4

5. Schroef meubels uit elkaar en houd de onderdelen bij elkaar in het vloerkleed

“De bedframes, eettafel en salontafel hebben mijn broer en ik uit elkaar geschroefd. De losse onderdelen hebben we vervolgens bij elkaar gehouden met tape”, legt Jeffrey uit. “Ter bescherming hebben we deze losse pakketjes in het vloerkleed gerold. Dat scheelde een hoop verpakkingsmateriaalkosten. Het vloerkleed hebben we op de grond van de verhuiswagen gelegd.”

6. De zwaarste dozen gaan het eerst

Jeffrey vervolgt: “Toen alle grote meubels waren ingeladen, waren de grootste en zwaarste dozen aan de beurt. We hebben deze dozen op de meubels en witgoed gezet, omdat de kans dat deze dozen verschoven onder het rijden vrij klein was. Ook hebben we ze zoveel mogelijk in holtes, onder tafels en stoelen gezet.”

7. Stapel lichtere dozen op tot aan het plafond

Fabiënne: “Mijn vriendinnen en ik stapelden daarna de lichtere dozen op de dozen met de zware inhoud. Volgens Jeffrey kun je deze het beste tot aan het plafond stapelen. De tussenruimte die overbleef tussen de bovenste doos en het plafond hebben we opgevuld met dekens en kussens. Zo verkleinden we de kans dat dozen tijdens het rijden konden schuiven.”

8. Leg breekbare spullen als laatste in de wagen

“En als laatste: begin pas met het inladen van breekbare spullen als de wagen bijna vol zit. Zo kun je het beste controleren of deze dozen met breekbare inhoud goed vast zijn gezet”, vertelt Jeffrey. En het allerlaatste: stop je stoffen items, zoals kleding, linnengoed, dekens en schoenen in overgebleven lege holtes. Dat zorgde ervoor dat al onze spullen op hun plek bleven staan tijdens de verhuizing.”

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine