Home >> Artikelen >> Hoe laad ik een verhuiswagen in? Deel 1

Hoe laad ik een verhuiswagen in? Deel 1

Jeffrey en Fabiënne delen hun ervaringen!

Je hebt alle spullen ingepakt en de verhuiswagen is gehuurd. Hoe laad je de wagen het slimst in, en misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je dat je spullen heelhuids op hun nieuwe locatie aankomen? Fabiënne (35) en haar man Jeffrey (36) stonden onlangs voor deze uitdaging. Lees hun ervaringen.

“Jeffrey en ik verkochten ons huis eind vorig jaar,” vertelt Fabiënne. “We waren klaar voor de volgende stap. Ons huis werd te klein toen onze tweede zoon op komst was. Daarnaast wilden we graag een tuin, zodat de jongens straks lekker naar buiten kunnen. Nadat de hypotheek rond was, begonnen we met het inpakken van de spullen. Om verhuiskosten te besparen, kozen we ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen.”

1. Organiseer je dozen

Jeffrey vult aan: “We hebben eerst de spullen ingepakt die we niet zo vaak nodig hebben. Denk aan cd’s, vazen en spullen uit ons opberghok. Deze dozen hebben we als groepje bij elkaar gehouden, zodat het voor ons op de verhuisdag duidelijk was dat deze dozen niet direct uitgepakt hoefden te worden. Aangezien alle dozen hetzelfde formaat hadden, was het makkelijk om ze te stapelen.”

2. Grootste en zwaarste items gaan het eerst in de wagen

Fabiënne: Op de verhuisdag zelf hebben de mannen eerst de zwaarste items zoals de wasmachine, de koelkast en de vaatwasser ingeladen. Eigenlijk alle spullen die je met minimaal twee mensen moet tillen. Ze hebben de items tegen de muren vlakbij de laadklep gezet, zodat ze niet eerst de hele wagen in hoefden te klimmen. En een kleine tip: zorg dat je het gewicht over de linker- en rechtermuur verdeeld, zodat de verhuiswagen niet plots kan kantelen.”

3. Leg dikke dekens en kussen in de hoeken

Jeffrey: “Fabiënne zorgde die dag dat er genoeg oude dekens en kussens waren, zodat we onze meubels konden beschermen tegen krassen en deuken. Van mijn moeder kregen we daarnaast een aantal oude gordijnen om ons houten bureau te beschermen. Maar je kunt dekens ook huren bij de verhuiswagenverhuur tegen een kleine prijs. De dekens zorgden overigens er ook voor dat we de zware spullen makkelijker over de vloer konden verplaatsen.”

4. De lange items gaan na de zwaarste spullen

“Daarna hebben we de matrassen in de verhuiswagen geplaatst”, vertelt Fabiënne. We kozen ervoor om ze rechtop te zetten, zodat er meer ruimte overbleef. De matrassen hebben we tegen de lange wand geplaatst en ze vastgezet met touw.”

Klik hier voor meer tips.

 

 

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine