Home >> Artikelen >> Handig omgaan met verpakkingsmaterialen

Handig omgaan met verpakkingsmaterialen

Verpakkingsmaterialen kunnen soms een doorn in het oog zijn tijdens het verhuizen. Waar haal je de spullen vandaan? Hoeveel heb ik nodig van alles? En waar sla ik het op voordat de echte verhuizing begint? Allemaal vragen die meespelen. Om jezelf (en familie) niet tussen alle dozen te laten zitten nog voordat de verhuizing is begonnen, hebben we hier wat tips om handig om te gaan met verpakkingsmaterialen. Ga je voor de tweede keer verhuizen? Dan heb je vast genoeg ervaring om uit te putten. Maar de beginnende verhuizer helpen we graag een beetje op weg om overzichtelijk de verhuizing in te beginnen.

1. Verpakkingsmaterialen opgestapeld

Soms is het handiger om verpakkingsmaterialen al in een vroeg stadium te kopen. Misschien omdat je een aanbieding hebt gezien, of je kunt verpakkingen overnemen van iemand op Marktplaats. Maar waar laat je het? Je wilt natuurlijk niet je huis vol zetten met grote dozen die staan te wachten om gebruikt te worden. Tip: stapel de dozen op! Zet ze het liefst in de schuur, zodat je niet iedere dag herinnerd wordt aan het feit dat ze er staan. Opstapelen en opruimen brengt ook wat rust met zich mee, wat wel zo fijn is tijdens het verhuizen.

2. Dozen gevuld met opvulmateriaal

Heb je veel opvulmateriaal wat je niet kwijt kunt? Tip: stop het in dozen of andere verpakkingsmaterialen. De zakken vol met opvulmateriaal hoeven zeker niet rond te slingeren in het huis. Met het gevaar van het te vroeg geopend worden, door bijvoorbeeld een enthousiaste hond of kind. Opbergen brengt overzicht en is veiliger.

3. Doorverkopen

Is de verhuizing voorbij, maar zit je nog steeds opgescheept met dozen en andere verpakkingsmaterialen? Regel het zo dat je alles kunt doorverkopen. Misschien kan je dit alvast regelen als je nog met je verhuizing bezig bent. Dan hoef je naderhand niet te lang te blijven zitten met al die materialen en verpakkingen, maar kan het zo door naar de volgende gebruiker. Efficiënt verhuizen is helemaal van deze tijd!

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine