Home >> Artikelen >> Je financiën beheren tijdens een verhuizing

Je financiën beheren tijdens een verhuizing

Financiën en een verhuizing; twee woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is een kunst om je financiën goed gecoördineerd te krijgen voor, tijdens en na de verhuizing, maar het is zeker mogelijk. Wat er ten eerste nodig is, is een scherp oog voor alle uitgaven. En dit kunnen er al snel meer zijn dan je aanvankelijk denkt. Goede voorbereiding helpt je om zaken van tevoren te regelen. Een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zijn:

1. Voorafgaand aan de verhuizing: hypotheek

Stel jezelf de vraag: ‘Hoe is de huizenmarkt op het moment?’ Een extra hypotheek moeten betalen voor je nieuwe huis is namelijk niet iets waar je op zit te wachten en tikt aardig aan. Schakel met een makelaar om de verwachtingen over de verkoop van je huis in te schatten.

2. Overzicht

Maak een overzicht van alle kosten waarvan je op voorhand al weet dat je ze gaat maken. Het inhuren van een verhuisbedrijf bijvoorbeeld, of een opslag voor je inboedel huren mocht dit noodzakelijk zijn. Dit is een lijst die iedere week, of wanneer uitgaven gemaakt worden, bijgehouden moet worden. Houd een maximale uitgave in gedachten waar je probeert niet overheen te gaan. Ga je hier wel overheen? Bekijk dan verder waar je op kunt bezuinigen om weer op het oude bedrag te komen.

3. Bezuinigen

Maar waar kan je makkelijk op bezuinigen? Een verhuisteam inhuren hoeft niet per se als je vrienden of familie hebt die kunnen helpen. Heb je zelf een busje? Helemaal geweldig, dat scheelt weer in de huurkosten. Of wat dacht je van een studenten verhuisteam, wat vaak een stuk in de prijs scheelt. Bekijk daarnaast welke spullen je allemaal mee wilt nemen. Kun je iets achterlaten zodat je niet met twee auto’s hoeft te rijden? Als laatste verhuistip is het altijd verstandig om naar abonnementen en dergelijke te kijken. Is er iets wat je op moet zeggen voordat je gaat verhuizen, zodat je straks niet dubbel betaalt? Het is het zeker waard om alles goed na te lopen.

 

 

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine