Home >> Artikelen >> Een verhuisverzekering afsluiten

Een verhuisverzekering afsluiten

Een verhuisverzekering is van groot belang tijdens het verhuizen. Er kan altijd iets misgaan en dan is het wel zo fijn als je terug kunt vallen op je verzekering. Regel je verhuisverzekering van te voren, zodat je precies weet hoe je verzekerd bent. Zo ga je veilig en met vertrouwen van A naar B. Er is veel informatie te vinden over de juiste verzekering. Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje, om wat overzicht te scheppen.

1. Adreswijziging doorgeven

Geef tijdig van te voren je adreswijziging door aan je verzekeringsmaatschappij. Dit moet tijdig van te voren, omdat zij tijd nodig hebben om het te verwerken. Als je dit niet tijdig doet kan in sommige gevallen je inboedelverzekering opgeheven worden, wat uiteraard niet handig is tijdens je verhuizing.

2. Inboedelverzekering

Bekijk de voorwaarden van je inboedelverzekering voordat je de weg op gaat. In veel gevallen is je inboedel alleen maar verzekerd op het adres wat in het contract staat weergegeven. Dit heeft veel effect op je verhuizing, dus bekijk dit goed. Of je kunt een verzekering afsluiten bij het verhuisbedrijf.

3. Dekken van de schade

Een professioneel verhuisbedrijf dekt in veel gevallen de schade als er iets misgaat onderweg. Bekijk de papieren voordat je kiest voor een specifiek verhuisbedrijf. Heb je wel een goede inboedelopslag die je spullen onderweg verzekerd? Dan kan je kosten besparen door misschien een niet professioneel verhuisbedrijf te kiezen, maar bijvoorbeeld een studentenverhuisbedrijf. Wat veel in de kosten kan schelen. Maar dit is aan te raden als je verder goed verzekerd bent.

4. Extra verhuisverzekering

Je kunt er ook voor kiezen om gewoon een extra verzekering af te sluiten via het verhuisbedrijf, voor die ene keer dat je onderweg bent. Mocht er schade worden gereden, meld dit dan bij het verhuisbedrijf en de papieren worden door hun in orde gemaakt. Je dient de premie zelf te betalen, uiteraard. Hopelijk had je wat aan deze tips.

1. Goedkope verhuisdozen. Waar vind ik die?

Goedkope verhuisdozen, dat wil iedereen wel! Voornamelijk als je op een budget...

2. Tips verhuizen – Heb je overal aan gedacht?

Om zonder zorgen van A naar B te gaan zetten wij iedere...

3. Wat kost een verhuizing of verhuisbedrijf?

Wat bedragen verhuiskosten van een verhuisbedrijf zoal? Dat is een vaak gestelde vraag....

1. Verhuizen en verzekeren: is het nodig?

Verhuizen en verzekeren, het zijn twee woorden die altijd met elkaar in aanraking komen....

2. Waarom kiezen voor een studenten verhuisbedrijf?

Een studenten verhuisbedrijf je verhuizing laten uitvoeren, waarom zou je daarvoor kiezen?...

3. Een seniorenwoning verhuizen

Het verhuizen van een seniorenwoning is niet geheel hetzelfde als een normale...

Compare movers

and save on your move.

Distance: 0 km

Storage Offer

and save on your storage.
Not yet known
Not yet known

Number of days: 0 days

Handige hulp video’s

Bij de oplag

Inpakken

Wagen laden

Wasmachine